TED-Ed este o platformă educațională care îmbină „ideile ce merită promovate” ale conferințelor TED (Tehnologie, Entertainment, Design) cu „flip-teaching”-ul – învățarea în sens invers, în care lecția e studiată acasă, iar în clasă se fac doar aplicațiile (sau ceea ce în mod tradițional reprezenta tema). Lecțiile – postate pe youtube (link la cuprins, pe discipline) – sunt ca niște mini-documentare ce includ desene animate, povestioare, numere de stand-up comedy ș.a.m.d.

Am ales ca ilustrație o scurtă biografie a Postulatului cinci al lui Euclid (Axioma paralelelor). Filmulețul e subtitrat în românește.

PS. Lângă pagina de contact (până acum nefolosită), am introdus o alta, intitulată Contribuie! Nu e un ordin, ci o invitație adresată tuturor celor care doriți să colaborați cu materiale proprii la acest site. Vă puteți face astfel cunoscute activitățile pe care le desfășurați, împreună cu elevii, colegii sau profesorii voștri.

Completarea formularului e simplă, nu vă cerem logări, verificări captcha, emailuri sau alte marafeturi, ci lucruri clare: semnătura, titlul, conținutul articolului, imagini și una-două „etichete”, adică despre ce e articolul. O veste bună e aceea că butonul Trimite nu mușcă!