Joi, 21.XI.2013, s-a desfășurat activitatea Călătorie profesională în Uniunea Europeană din cadrul proiectului Festivalul Național al Șanselor Tale, ediția a XIV-a: Cetățean român – cetățean european.

La activitate a participat colectivul de elevi ai clasei a XI-a A  – profil vocațional: învățători – educatoare, alături de doamnele profesoare Adriana Vatavu și Carmen Hrițuc.

Temele abordate au fost:

  • Ce este Uniunea Europeană?
  • Povestea Uniunii Europene
  • Documentele oficiale în Uniunea Europeană
  • Documentele Europass
  • EDIPED – Document de evaluare a profesorului european

S-a prezentat o scurtă trecere în revistă a Uniunii economice și politice dezvoltată în Europa, cartea „Să descoperim Europa” care poate fi utilizată de cadrele didactice de la clasele I-IV pentru introducerea micilor școlari în lumea europeană (http://europa.eu/europago/explore/pdf/flip-book/lets-explore-europe-ro/index.html), Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului privind promovarea liberei circulaţii a cetăţenilor.

Un subiect care a fost tratat cu viu interes de către viitoarele cadre didactice a fost Programul Învățare pe tot parcursul vieții – documente și formulare (http://www.llp-ro.ro/?d=56) necesare în cadrul unei mobilități profesionale în UE, documentele Europass, modalități de completare a CV-ului Europass, a Pașaportului ligvistic Europass, a Portofoliului cadrului didactic european.