Cel mai iubit dascăl de la Liceul Pedagogic

 

Mihaela Epure

adevarul.ro, 4-07-2013

 

În vârstă de 32 de ani, Mihaela Epure este unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi profesori. Nu doar de colegii săi, ci mai ales de elevi, care au învăţat foarte uşor limba engleză şi germană.
Mihaela Epure a absolvit facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în urmă cu zece ani de zile. Datorită implicării şi dragostei sale pentru profesie, tânărul dascăl şi-a câştigat foarte repede simpatia şi mai ales respectul colegilor de breaslă.
„Este unul dintre cei mai buni profesori pe care îi avem. Din toate punctele de vedere. Ştie cum să îi determine pe elevi să înveţe, chiar dacă este foarte tânăra, iar copiii învaţă de dragul ei. Este o persoană extrem de inteligentă şi când spun asta numă refer doar la ceea ce face ea”, a spus unul din colegi, profesor de chimie.
Dragostea Mihaelei Epure pentru copii şi pentru actul didactic este nemăsurată, ea implicându-se în foarte multe proiecte şi activităţi ale elevilor. Organizează excursii pentru elevi dar se ocupă, în detaliu, şi de concursurile organizate la nivelul şcolii şi nu numai.
Mihaela Epure a început să predea limba engleză, imediat după finalizarea studiilor, în anul 2003. În anul 2011 a obţinut gradul II, urmând ca peste doi ani, în 2015 să îşi susţină gradul I. Ea este cea care are grijă ca toţi copiii de şcoală primară, gimnazială dar şi cei de liceu de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” să înveţe limba engleză. Totodată, la o altă instituţie de învăţământ din municipiul Botoşani, Mihaela Epure predă şi limba germană.
La competiţiile şcolare judeţene sau internaţionale, elevii săi au reuşi să obţină premii dintre cele mai frumoase. Încă din primul an de predare, elevii săi au ocupat locurile doi şi trei la olimpiada judeţeană de engleză, dar şi prima poziţie şi menţiune la olimpiada de limbă germană. Mihaela Epure se îngrijeşte ca şi copii care activează în trupa de dansuri populare să iasă în evidenţă la orice concurs participă.
Tânărul profesor nu are doar un imens bagaj de cunoştinţe. Mihaela a încercat să ajute şi să înveţe pe toată lumea indiferent de condiţia fizică, psihică sau financiară. Am colaborat şi cu Şcoala Specială pentru copiii cu sindromul Down, prin biserica Vovidenia. „Sunt copii extrem de deştepţi şi mi-a făcut foarte mare plăcere să lucrez cu ei”, a spus Mihaela Epure.
În plus, de câţiva ani de zile ea se îngrijeşte de două surori, care au rămas fără mamă şi care nu au nici măcar energie electrică. Mihaela Epure a reuşit însă să îşi convingă prietenii de pe o reţea de socializare să le întindă fetiţelor o mână de ajutor. Dascălul reuşeşte uşor să îşi apropie elevii şi să îi determine să înveţe. Cum?
„Prima mea regula este: nu mă minţi. Relaţia diriginte – elev trebuie să fie frumoasă. Deşi eram supărată, tot timpul aveam acelaşi comportament faţă de elevi iar ei se întrebau cum de nu am probleme, pentru că sunt aceeaşi în fiecare zi. Este foarte important să ai acelaşi chip şi aceeaşi atitudine în fiecare zi. Dragostea trebuie să o transmiţi în fiecare cuvânt pe care îl spui. Copilul trebuie să înveţe de plăcere şi nu pentru note”, a mai adăugat Mihaela Epure.