1454484_457507827693604_1775910852_n

Anda, Ovidiu, George, Vlad, Dănuț (de la stânga la dreapta).

Astăzi s-au împlinit 100 de ani de la nașterea marelui filosof și scriitor francez de origine algeriană Albert Camus. Camus a fost poate singura voce importantă care a reacționat prompt la două din cele mai cumplite momente pe care le-a trăit umanitatea vreodată, genocidul atomic de la Hiroshima și Nagasaki și reprimarea, de către sovietici, a Revoluției maghiare din 1956. Această conștiință, potrivit propriei mărturii a scriitorului, s-a călit în două universități inedite – terenul de fobal și scena teatrului:

Vraiment le peu de morale que je sais, je l’ai appris sur les terrains de football et les scènes de théâtre qui resteront mes vraies universités.

Centenarul Camus a fost serbat astăzi în sala de muzică de doamna profesoară Speranța Lemny și de elevii claselor a XII-a D, G și H. Ovidiu Cosovanu, Anda Buinoschi, Vlad Șovi, George Ghiholariu și Dănuț Halunga au interpretat piesa Caligula, jucată acum trei ani într-un moment din proiectul Educație pentru cetățenie (imagini de la acea montare: link). Fotografiile au fost realizate (cu telefonul mobil) de Diana Țurcanu (XII H).

PS. În pagina trupei de teatru ALTER am embedat filmarea versiunii de la Sindicate a spectacolului Bună seara, domnule Eminescu!, în regia doamnei Silvia Răileanu, aprilie 2013. Vizionare plăcută!