În anul școlar 2012-2013 s-au derulat următoarele proiecte eTwinning:
• „I can explain it!” – în colaborare cu școlile: Virga-Jessecollege Hasselt (België) Hasselt, Belgia, 1st secondary school of Zefyri, Zefyri, Grecia și Vecpiebalgas vidusskola, Vecpiebalgas novads, Letonia. Proiectul constă în postarea în spațiul eTwinning de fotografii, filmulețe experimentale cu fenomene, legi , noțiuni din fizică. Elevii din celelalte țări trebuie recunoască și să descrie noțiunile din imagini. Au fost antrenați zece elevi din clasele aXaD, F, și un total de 40 de elevi, din cele patru țări. Produsele proiectului s-au concretizat în realizarea unul e-book cu toate fotografiile și explicațiile aferente. Totodată s-au derulat de activități demostrative în cadrul orelor de clasă pornind de la fotografiile partenerilor de proiect (exemple: în lecția „Forța elastică” / fotografie a Alexandrei din Belgia, lecția „Unde” – fotografie a elevelor Carina și Elena din Grecia, lecția „Tensiunea electrică” / un filmuleț experimental realizat de elevii din Letonia.). Produsul final e-Book cu intrebari și răspunsuri de științe a participat la concursul de proiecte „Made for Europe” – etapa județeană, aprilie 2013, prezentat de eleva Geanina Adomnică, la secțiunea „Alte proiecte” și a obținut Premiul III (profesor coordonator Adriana Vatavu).
Science is fun if I share what I’ve learned – în colaborare cu școlile: Istituto Comprensivo Statale Duca degli Abruzzi, Borghetto Lodigiano, Italy și Γυμνάσιο Έγκωμης – Gymnasium Egkomis, Nicosia, Cipru. Proiectul a constat în realizare de experimente de fizică, filmarea lor și postarea pe platforma eTwinning. În final, s-a votat și s-a obținut un clasament al experimentelor prezentate de toți partenerii. Am obținut un binemeritat loc II (cu experimentul „Acul care plutește”). Au fost antrenați un număr de 30 de elevi din cele trei școli. Produsul final „e-Book video pentru clubul fizicienilor” a fost prezentat de Daniel Vereștiuc în cadrul concursului de proiecte „Made for Europe” – etapa județeană, aprilie 2014, la secțiunea „Alte proiecte” și a obținut Premiul II (profesor coordonator Adriana Vatavu).

When you refuse to reuse it’s our Earth you abuse! în colaborare cu școlile: Elazig Anadolu Lisesi, Turcia, Lycee Luis Bleriot, Franța, Escola Secundaria de Casquilhos, Portugalia, IES Vega de San Mateo, Spania. Proiectul a constat în elaborarea unui produs din materiale care nereciclabile. Am folosit poliesterul de la ambalajul electrocasnicelor și CD-uri. Elevii clasei a X-a, profil pedagogie, au realizat un robot (care este util și la orele de fizică, în observarea fenomenului de difracție a luminii), care a participat ca mascotă la concursul de proiecte „Made for Europe” – 2013 și a fost prezent și la standul de prezentare a LTNI, la „Târgul Liceelor – 2013” (profesor coordonator Adriana Vatavu).