2 exp1

În vederea valorizării și promovării experiențelor pozitive acumulate de unitățile de învățământ preuniversitar în derularea proiectelor finanțate prin programele comunitare din domeniul educației și formării profesionale, Ministerul Educației Naționale a lansat cea de-a VIII-a ediție a Concursului Național Made for Europe.

Vineri, 21 martie 2014 a avut loc etapa județeană, desfășurată la Inspectoratul Școlar Botoșani.

Liceul nostru a obținut două premii, la secțiunea Proiecte eTwinning:

  • Premiul II – pentru produsul „Video – auxiliar experimental pentru clubul fizicienilor” prezentat de Vereștiuc Daniel și Roșu Eduard, din clasa a X-a B. Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului eTwinning Science is fun if I share what I’ve learned derulat in anul şcolar 2012-2013, la care au participat elevii clasei a X-a B, din LTNI / prof. coordonator Adriana Vatavu și elevi de la școlile: – Istituto Comprensivo Statale Duca degli Abruzzi, Borghetto Lodigiano, Italia / prof. coordonatori Agnese Spagliardi și Chiara Rezia Loppio și Γυμνάσιο Έγκωμης – Gymnasium Egkomis, Nicosia, Cipru / prof. coordonator Maria Christodoulou.
  • Premiul III – pentru produsul „site: Calitatea fotografiilor”, prezentat de Ancuța Sebastian din clasa a XI-a G. Site-ul a fost realizat de Deleu Șerban și Gogălniceanu Vlad din clasa a IX-a E și prezintă studii ale elevilor din clasa a XI-a D și din clasa a X-a B din LTNI / profesor coordonator Adriana Vatavu și elevi de la școlile: Lycée Gustave Eiffel, Franța – prof. coordonatori Jocelyn Druel, Thomas Price și Saarijärvi High School, Finlanda – prof. coordonator Sirpa Autio. Aceste studii sunt realizate în cadrul proiectului Which cell phone takes the best pictures? , derulat în acest an școlar.

1 panou LTNI