Între 5 și 8 aprilie s-a desfășurat la Pitești (organizatori: Universitatea Constantin Brâncoveanu, Colegiul Național „Zinca Golescu” și IȘJ Argeș) Olimpiada Națională de Limbi Clasice.

Reprezentanta Liceului nostru, Mădălina-Iulia Melniciuc (clasa a IX-a H, îndrumător: doamna profesoară Mariana Damian), a obținut mențiune la limba latină.

Anul trecut, Mădălina a reușit să câștige medalia de argint la același concurs. Monitorul de Botoșani din data de 5 martie a.c. a desemnat-o Eleva săptămânii și i-a dedicat următorul portret:

209145maxim

Mădălina Melniciuc este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”. Eleva desemnată secretar al Consiliului Elevilor din liceu, îmbină într-un mod deosebit pregătirea școlară cu activitatea pe tărâm cultural şi civic. Ea a obţinut Premiul al III-lea la Concursul naţional de muzică folk „Seri Melancolice” (2013), Premiul al II-lea la Concursul naţional de poezie „Copiii României Creează” şi are poezii publicate în revistele Literatură și Artă şi Hyperion.
Mădălina este membră în echipa Proiectului Comenius „A Matter of Choices”, iar săptămâna viitoare va pleca la o reuniune în Turcia, alături de alţi membri ai echipei.
În 2013, Mădălina a fost recompensată cu Premiul al II-lea la etapa naţională a Olimpiadei de limba latină. În acest an, Mădălina a obținut Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de limba latină și va reprezenta județul la etapa națională. Ea este pregătită de profesorul Mariana Damian.
Alături de alți tineri, Mădălina este voluntar în Asociația „Acțiunea 2012” ce militează pentru unirea Basarabiei cu România.