Diana Țurcanu
Nicu Pavil are mulți prieteni în Liceul nostru. Majoritatea îl știu din mediile artistice; fie l-au ascultat în concertele celor de la „Ștefan Luchian”, fie au jucat împreună cu el în scenetele trupei Parol, fie l-au cunoscut în alte împrejurări. Unii însă au aflat de tânărul muzician abia acum o lună, când au apărut foile de mai jos, privitoare la o boală cu nume complicat, despre care medicii spun că duce la pierderea auzului. Antipatica afecțiune necesită o operație care va costa peste 40.000 de euro.

Prietenii de care aminteam s-au gândit să-l ajute inițiind o colectă, așa cum poate ați citit și pe afișele puse pe holurile școlii. Donațiile vor fi strânse de Diana Țurcanu și colegii săi din clasa a XII-a H (cabinetul de istorie, sala II.7). Orice bănuț contează, după cum contează și gândurile noastre bune.

Multă sănătate, Nicule! Suntem cu tot sufletul alături de tine!

 

Sunt o fire energică și distractivă. Vreau totul să iasă frumos și să mulțumesc pe toată lumea. Când încep ceva duc totul până la sfârșit, chiar dacă am și hopuri sau iese bine sau rău.
Totul a început în dimineața zilei de 13.10.2013, când, la orele dimineții, mi-am pierdut cunoștința. Totul s-a întâmplat într-un timp foarte scurt. Am crezut că am doar o cădere de calciu deoarece anul trecut în luna iunie mi s-a întâmplat la fel. Mă pregăteam să plec și dintr-o dată, în fața oglinzii din baie, am căzut. Părintii m-au dus la urgențe, deoarece din cauza căderii aveam dureri în zona capului. Credeam că este doar o simplă lovitură la cap din cauza căderii și pe moment nu m-am ingrijorat. Mama a crezut că durerea de la cap este de la inimă. Doua idei diferite și nici una dintre astea nu era bună.
Doamna doctor m-a consultat și nu i-a placut că obrazul drept nu îl simțeam. Atunci m-a internat. În dimineața zilei de 14.10.2013, mi s-a recoltat sânge, iar la amiază mi s-a facut RMN-ul. Analizele de la sânge au ieșit toate bune, dar vestea cea rea a fost pe data de 15, când în timpul amiezei am primit rezultatele de la RMN…
Am fost diagnosticat cu neurinom acustico-vestibular stâng. I se mai spune si SCHWANNOM. Atunci totul parca a cazut peste mine. Viața mea și-a schimbat traiectoria. Când mi s-a spus diagnosticul, în gândul meu era: „Nu era de ajuns că ai mei au probleme cu Bianca (sora mea, diagnosticată cu dezlipire de retină) și cu datoriile, mai trebuia o problemă”. Plus că Bianca face școala la Târgu Frumos pentru că acolo este școală specială pentru copiii nevăzători. Nu știam cum să reacționez și ce să fac.
M-am întristat și mai tare decât eram când am aflat și prețul intervenției chirurgicale care va fi efectuată în Germania, la Hannover, de Prof. Dr. Madjid Samii, intervenție care costă aproximativ 45.000 euro, bani pe care părinții mei nu îi au acum…
Rog din suflet pe toată lumea care are puterea să ajute și vor să facă un bine să mă ajute. Conturile sunt deschise pe numele meu Pavil Vasile Nicolae; BCR: RON : RO09RNCB0312126445850001 EURO: RO79RNCB0312126445850002.
De unde dați un bănuț Dumnezeu să vă dea înzecit. Numerele de contact sunt: 0751563609; mama (Rodica): 0755837153; tata (Nicu): 0754427151.

Nicu Pavil