Începând de astăzi, în școala noastră se pune în operă un nou proiect Erasmus+, intitulat School, Sweet Home, număr de referință: 2019-1-RO01-KA101-062774.

Echipa de proiect ne informează:

„School, Sweet Home” este un proiect de mobilitate şcolară Erasmus+, Acţiunea cheie 1, propus de Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani, România.

Cu un număr de 100 de cadre şi 1450 elevi în învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, şcoala noastră are ca ţinte strategice creşterea şi încurajarea performanţei şi a motivaţiei pentru studiu la elevi, dezvoltarea ofertei curriculare în funcţie de nevoile integrării sociale și consolidarea unei structuri organizatorice complexe şi funcționale.

În acest sens, scopul proiectului este sprijinirea integrării şcolare a elevilor şi preşcolarilor din instituţia noastră de învăţământ, mai ales a celor aflaţi în situaţii de risc, creşterea implicării tuturor elevilor în viaţa şcolii prin implementarea de proiecte privind incluziunea socială, prin diversificarea ofertei curriculare a şcolii cu utilizarea de metode şi tehnici moderne centrate pe aspectele practice ale învăţării şi prin crearea unei atmosfere pozitive de cooperare între toţi cei implicaţi în actul educaţional.

Pentru atingerea acestui scop, urmărim perfecţionarea personalului din toate ariile curriculare şi a personalului implicat în managementul instituţiei şi în asigurarea calităţii, diversificarea ofertei curriculare, a strategiilor de predare-învăţare, creşterea gradului de integrare şi incluziune socială a elevilor in situaţie de risc, crearea în şcoală a unei atmosfere motivante, bazată pe educaţie pozitivă, flexibilitate şi autonomie şi, nu în ultimul rând, promovarea imaginii şcolii.

Vom îndeplini aceste obiective printr-o serie de activităţi precum: participarea a 19 de cadre didactice la cursuri de formare europene, prin organizarea unei conferinţe judeţene pe tema integrării şcolare, prin proiectarea a trei opţionale integrate şi a două opţionale cross-curriculare, prin organizarea unui club de week-end şi a mai multor activităţi extracurriculare cu participarea elevilor şi a părinţilor, a unui concurs internaţional de film si fotografie destinat elevilor şi a unor ateliere de formare pentru profesori.

În ceea ce priveşte impactul proiectului, ne dorim o mai buna pregătire profesională a cadrelor didactice, creşterea calităţii ofertei curriculare şi extracurriculare a şcolii, mai mult interes şi implicare în viaţa şcolii din partea elevilor şi a părinţilor, o mai bună imagine în comunitatea locală, naţională şi europeană.

Pe termen lung, vizăm asigurarea condiţiilor pentru ca toţi absolventii noştri să se adapteze cu succes realităţilor economice şi sociale româneşti şi europene.

Pentru neinițiați, precizăm că Acțiunea-cheie 1 vizează, în limbaj „erasmic”, mobilitatea persoanelor în scop educațional. Activitățile proiectului, care se anunță deosebit de antrenante și de atractive, se vor desfășura în perioada 1 iulie 2019 – 31 octombrie 2020.