Cuvioasa Parascheva

Cu ocazia sărbătorii Cuvioasei Parascheva, doamna profesoară de religie Delia Axinte și elevii claselor a XII-a H, a XII-a G, a XII-a A, a XI-a B și a VIII-a B au adus „jerfă de laudă” către ocrotitoarea Moldovei, participând la slujba Sfintei Liturghii oficiate la biserica Sf. Spiridon.
Ioana Corduneanu (XII D) ne-a trimis o poză cu o icoană pe sticlă a Sfintei, ivită din pensula unui elev anonim al școlii, în cadrul expoziției „Lumina din vitralii”, coordonată de doamna profesoară Mirela Soprovici în 2009.
Ne folosim și noi de acest prilej pentru a ura „zile senine și fericire” celor ce își serbează ziua onomastică: Andreea-Paraschiva Ababei (absolventă în 2012 a Liceului nostru), Petronela-Paraschiva Luca (XC), Edi-Paraschiv Damian (IX H) și alții, pe care nu-i cunoaștem sau de care nu ne-am amintit acum.

« Dobândirea dezmierdării celei râvnitoare de cele pământeşti înţelepţeşte trecându-o cu vederea, te-ai ridicat către locaşurile dumnezeieşti şi izvor al tămăduirilor ai lăsat credincioşilor preasfinţit cortul tău, Maică Prealăudată. A Moldovei lauda cea cinstită si înainte-stătătoare în credinţă, Paraschevă, nu înceta cu fierbinţeală a ruga pe Hristos Dumnezeu pentru noi toţi. »