Warning: curl_setopt(): CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when an open_basedir is set in /home/ltniorga/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 947

„Tinerii dezbat” – ediția 2014

Ministerul Educației Naționale, alături de Reprezentanța UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relații Interetnice, Agenția Națională pentru Romi, Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Fundația Dignitas și Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică în parteneriat cu Romanian-American Foundation, organizează a cincea ediție a concursului Tinerii dezbat, acțiune cuprinsă în calendarul MEN 2013-2014.  Concursul este prezentat drept „o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, etnice și de gen. Tinerii dezbat este locul în care putem crește avocații, politicienii, intelectualii și cetățenii de mâine.”

Conform regulamentului, fiecare liceu care se înscrie participă cu un echipaj de trei elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, doi dintre ei fiind debutanți ai competiției. Echipajul este îndrumat de un profesor coordonator. Înscrierile pentru etapa județeană (2-4 aprilie) au loc până vineri, 28 martie. Etapa regională are loc pe 16-18 mai, iar cea națională pe 13-15 iunie.

Mai multe detalii:

Formularele de aplicație se trimit la adresa tinerii.dezbat@gov.edu.ro.