COMUNICAT DE PRESĂ

15000 EU – finanțare extrabugetară pentru Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani /
PETROM acordă o finanțare de 15000 EU pentru Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani

Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani a participat la a doua sesiune a concursului organizat și finanțat de PETROM intitulat „ŢARA LUI ANDREI”. Liceul a participat la secțiunea de proiecte educative cu finanțare de maximum 15000 EU cu proiectul „VREAU ȘANSA MEA” inițiat de doamna profesoară Geanina Ipate împreună cu directorul școlii, prof. Mirela Sănduleanu. În urma jurizării și a numărării voturilor de susținere exprimate pe site-ul concursului, proiectul acestei instituții școlare a fost declarat câștigător, cu un punctaj de 91,27 de puncte, care a fost de departe cel mai mare punctaj atribuit unui proiect de la toate categoriile.

Proiectul „Vreau șansa mea” se va desfășura pe o perioadă de 7 luni și va primi 15000 EU finanțare de la Petrom, în timp ce Asociația părinților Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani – LIANT va asigura diferența de 1000 EU pentru implementare. Scopul proiectul este de a întinde o mână de ajutor copiilor muncitorilor migranți care trăiesc drama dezrădăcinării și a inadaptării sociale. Obligați să crească înainte de vreme și să devină ei înșiși părinți pentru frații mai mici, sau reveniți în ţară într-un sistem educațional pe care nu-l mai recunosc, ei suferă un dezechilibru emoțional care le afectează și capacitatea de a relaționa. Această inițiativă își propune să adauge educației formale pe care o oferă școala o gamă variată de activități de educație nonformală care să îi atragă pe acești copii, prin care să poată fi integrați natural astfel încât, împreună cu adulții și cu colegii din viața lor să poată spune „Aceasta este șansa/casa mea!”.

Proiectul își propune amenajarea unui spațiu în aer liber potrivit pentru activitățile de grup (teren multisport) şi confecționarea obiectelor necesare pentru diverse activități (costume, decoruri), precum și responsabilizarea copiilor și tinerilor din grupul țintă prin integrarea lor în activități de învățare nonformală, de amenajare şi întreținere a terenului multisport şi de confecționare a materialelor necesare pentru organizarea și diseminarea unor activități. Finanțarea va fi folosită în principal pentru amenajarea terenului de sport al unității școlare, iar întreținerea și gestionarea acestuia se va realiza prin implicarea elevilor și părinților în aceste activități.

Proiectul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani a fost declarat câștigător și datorită numărului foarte mare de voturi de susținere ale comunității școlare botoșănene, drept pentru care dorim să mulțumim tuturor celor care au înțeles că acesta este un efort de echipă și, cu încredere, ne-au acordat votul lor – elevi, părinți, prieteni, cadre didactice etc.

19 noiembrie 2013

Citește și: