Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Ea se celebrează pe 9 mai.
Ziua de 9 mai 1950 a reprezentat primul pas către crearea Uniunii Europene de astăzi.
În acea zi, la Paris, ministrul de externe al Franţei, Robert Schuman, a citit în fața presei internaţionale o declaraţie prin care chema Franţa, Germania şi celelalte popoare ale Europei să-şi unească producţiile de oţel si cărbune ca „primă fundaţie concretă a unei federaţii europene”.


Pentru România, anul 2017 marchează împlinirea a 10 ani de când a aderat la Uniunea Europeană si 20 de ani de când unităţile de învăţământ din România participă la programele din domeniul educaţiei şi formării profesionale (Socrates, LLP, Erasmus +).
Preşedinţia Consiliului UE în această primă jumătate a anului, este deţinută de Malta, iar România se pregăteşte pentru preluarea Preşedinţiei în ianuarie 2019.
În acest context Ambasadorul Maltei în România, domnul Lino Bianco, a propus două activităţi dedicate Zilei Europei, iar elevii liceului nostru au reacționat pozitiv.

În acest sens 10 elevi de la clasa a VI-a B ajutaţi de doi elevi de la clasa a XII-a C (Radu-Costel Bojoi și Luigi-Ionuț Hraniciuc), au plantat în curtea şcolii „Copacul Prieteniei” simbolizând prietenia dintre România si Malta dar şi dintre toate tările UE cu precădere prietenia dintre copii acestor ţări.
Copii clasei a VI-a B au transmis celorlalţi copii ai ţărilor Uniunii Europene, inimioare, în semn de prietenie si preţuire.