Ambasada României la Tel Aviv ne-a rugat să facem cunoscută elevilor noștri din clasele a X-a și a XI-a oferta EMIS (Eastern Mediterranean International School). Această școală este situată în HaKfar HaYarok (הכפר הירוק = Satul verde), localitate de tipul youth village, care pune un mare accent pe educație. Fundația EMIS este o inițiativă susținută de Shimon Peres, președintele în exercițiu al Israelului, nobelizat pentru pace în 1997.

Școala își dorește să cultive „respectul față de ceilalți, dialogul și valoarea păcii”, cunoașterea mediului și ecologia durabilă, leadership-ul și implicarea socială, „o lume mai bună pentru noi și pentru copiii noștri” – obiective pe care, dealtminteri, le are și Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”. O diferență notabilă e însă aceea că președinții noștri nu dau doi bani pe educație.

EMIS are un caracter ecumenic, multi- și intercultural: 20% din elevi sunt evrei, 20% sunt arabi, iar restul de 60% provin din felurite alte zone ale lumii. Cursurile se finalizează cu un bacalaureat internațional, susținut în limba engleză. A doua limbă de predare este ebraica sau araba. EMIS va avea, probabil, autorizație pentru susținerea bacalaureatului internațional începând din iunie 2014.

Elevii dornici să-și încheie Liceul în Țara Sfântă se pot înscrie prin e-mail către admissions@em-is.org până la data de 28 februarie, descărcând și completând un formular: [link]. La acestea se atașează carnetul de note din ultimul an, două scrisori de recomandare în engleză (de la un profesor și de la directorul școlii), dovezi ale activităților extracuriculare desfășurate în școală și o copie legalizată după pașaport sau buletin. Condițiile și toți pașii de urmat: [link].

Mai multe detalii: