Mâine, de la ora 10, elevii claselor de dimineaţă, şi de la ora 15, elevii claselor de după-amiază sunt invitaţi la urne, pentru a-şi alege noii lideri. La capătul unei campanii electorale purtate într-o discreție străină altor alegeri din spațiul mioritic, cinci candidate dau bătălia finală pentru cele trei funcții (linkurile vă conduc la profilurile de pe wedu).

Catrinel

Catrinel Damian

Sabina

Sabina Ștefură

CATRINEL-IOANA DAMIAN dorește să devină președinta Consiliului. Este elevă în clasa a X-a F. Se descrie pe sine ca „o simplă elevă cu gânduri uneori prea măreţe cu privire la viitorul şcolii ei şi care îşi iubeşte, fără doar şi poate, liceul”. Consideră că experiența acumulată ca secretar în CȘE în ultimii trei ani o va ajuta în noua funcție, întrucât cunoaște foarte bine din interior cum stau lucrurile. Sub președinția sa, va prima libertatea opiniei și se va pune accent pe implicarea elevilor în proiectele non-formale ale școlii. Are în vedere și două asemenea proiecte: unul se numește „O colindă de Crăciun” și conține concursuri și alte acțiuni cu tematică adecvată sărbătorii (oameni de zăpadă, crăciunițe, costume tradiționale etc.), celălalt constă în editarea unei Reviste a elevilor, cu un format și un conținut bogat.

Tot pentru șefia Consiliului candidează și SABINA ȘTEFURĂ. Este elevă în clasa a XI-a A. Bună cunoscătoare a limbii engleze și prietenă a calculatorului, Sabina are și experiența funcției de vicepreședinte, deținută până acum. Proiectele pe care le propune vizează susținerea mediului înconjurător, socializarea și dezvoltarea personalității, acomodarea elevilor cu limbile de largă circulație. Atât Sabina, cât și Catrinel sunt olimpice naționale.

MadalinaV

Mădălina Varzari

Ionela

Ionela Roșca

 

Pentru funcția de vicepreședinte avem două competitoare. Prima este MĂDĂLINA-ȘTEFANIA VARZARI, elevă în clasa a X-a H. În prezent ea conduce departamentul Mobilitate-formare-informare-consiliere din cadrul CȘE. Fiind și membră a clubului Real Taekwondo Team, nu e de mirare că Mădălina are în platforma electorală și un proiect cu titlul „Sănătate prin sport”. Un alt proiect al său este „Portul național al liceului” și are ca menire păstrarea contactului cu tradițiile și cu sărbătorile naționale.

A doua candidată este mezina IONELA-DANIELA ROȘCA, din clasa a VII-a B. Ea își dorește o mai bună informare a elevilor cu privire la acțiunile ce se desfășoară în școală și o mai bună comunicare între Consiliu și profesori. Ca și contracandidata sa, are un proiect legat de sport, mai precis unul care vizează o continuitate în performanțele arhicunoscute ale echipelor noastre de handbal și fotbal și înființarea unei echipe de baschet. Un alt proiect al Ionelei urmărește descoperirea și promovarea în mass-media a tinerilor artiști din școală.

MadalinaM

Mădălina Melniciuc

Pentru funcția de secretar candidează MĂDĂLINA-IULIA MELNICIUC, din clasa a IX-a H. O recomandă buna capacitate de comunicare, mai multe limbi străine cunoscute (engleză, franceză, germană), abilitățile manageriale, plus o voce frumoasă, pe care o puteți auzi în clipul de mai jos. Unul dintre proiectele Mădălinei, intitulat „Școala ta – decizia ta”, își propune să promoveze ideile elevilor și să le transpună în act. Printr-un alt proiect, cu numele „Basarabia – pământ românesc”, elevii sunt chemați să repudieze granița absurdă a Prutului și să conștientieze că sunt membri ai unei mari națiuni.