O echipă formată din 4 elevi ai claselor a IX-a D şi a IX-a A au demarat un proiect antidrog „Viaţa şi viitorul  tinerilor, fără droguri!”, care va participa la Concursul Naţional de Proiecte Antidrog „Împreună”.

Tema concursului de anul acesta este Prevenirea consumului de cannabis şi alcool.

Elevii Miruna Arăriţei, Katerina Bandarica-Isac, Denisa Hobjilă (clasa a IX-a D) și Vlad Avădăni (clasa a IX-a A), cărora li s-au alăturat şi colegi din clasele a IX-a F si a X-a G, coordonaţi de doamna profesoară Violeta Nanu, au misiunea de a implementa activităţi de prevenire a consumului de droguri si de a întocmi un portofoliu al proiectului.

Prima activitate din proiect s-a desfăşurat în data de 6.04.2017, când a fost invitat un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judeţului Botoşani, domnul inspector de specialitate în administraţia publică, prof. Florin Barbu, la care a participat un număr de  50 de elevi.

Prelegerea si discuţiile care au avut loc, au avut în principal rolul de a-i face pe elevi să conştientizeze pericolul consumului de droguri şi al abuzului de alcool, precum şi cunoaşterea modului de prevenire a consumului de droguri.

Activitatea a avut un feedback foarte bun şi la sfarşitul ei elevii au notat un mesaj antidrog. Toate mesajele au fost expuse pe un panou, pe holul de la etajul I, pentru ca toţi colegii să le poată citi.

Toate mesajele au fost foarte bune, cel mai sensibil mesaj fiind cel scris de eleva Alexandra Aritonovici (clasa a IX-a D).

Drogurile nu sunt bune
Pentru nimeni de pe lume
De ele nu vă apucaţi
Fiindcă nu vă mai lăsaţi!