IMG_6652

Elevii Liceului Teoretic Nicolae Iorga Botoșani au ales să marcheze sărbătoarea Crăciunului printr-o expoziție de pictură dedicată marilor personalități ale județului Botoșani. Sub îndrumarea doamnelor profesoare Alina Gavril și Anca Ghiorghiță, elevii claselor de liceu au realizat în echipe tablouri care prezintă într-o notă figurativă și non-figurativă aspecte din viața și opera lui Mihai Eminescu, George Enescu, Ștefan Luchian etc. Expoziția poartă numele de „Creație, recreație în spațiu și timp prin artă” și poate fi admirată pe holurile liceului.

Vernisajul a avut loc ieri, joi, 18 decembrie 2014, în prezența doamnei inspector școlar de specialitate, prof. Alina Pădurariu și s-a încheiat cu un concert de colinde interpretate de corul liceului sub bagheta domnului profesor Laurențiu Palade.

Aceasta este prima acțiune de anvergură de acest gen în Liceul Teoretic Nicolae Iorga Botoșani; tablourile vor fi expuse permanent în școală și reprezintă un dar din partea elevilor pentru școala pe care o onorează și o cinstesc astfel.