Institutul francez din Iași și Colegiul Național “A. T. Laurian” organizează, în perioada iunie-octombrie, cursuri de pregătire (40 de ore) și simulări de examene pentru elevii de gimnaziu si liceu, în vederea examenelor DELF Junior din sesiunea noiembrie 2014, desfășurate la Institutul amintit.

Elevii înscriși beneficiază de abonament gratuit de un an la mediateca Institutului Francez Iași și primesc un atestat la finalul cursului.

Diplomele DELF (Diplôme d’études en langue française) sunt utile elevilor care doresc să se înscrie la liceu în clase bilingve, elevilor de liceu care vor avea două probe de limbi străine la bacalaureat (DELF putând fi echivalat cu una dintre ele), precum și elevilor de gimnaziu care vor prinde introducerea Portofoliului educațional al elevului între criteriile admiterii.

Valabile pe viață, diplomele DELF sunt recunoscute internațional, atât pentru studiile universitare în spațiul francofon, cât și în viitoarea carieră. Există patru nivele ale acestor diplome:

  • A1 – utilizatorul elementar în stadiul „descoperirii” limbii, capabil să interacționeze simplu
  • A2 – utilizatorul elementar considerat ca actor social
  • B1 – utilizatorul independent apt să dialogheze și să-și susțină opiniile
  • B2 – utilizatorul independent fluent, care își argumentează, explică și negociază punctele de vedere

Aceste descrieri, modele de teste și alte amănunte se află pe site-ul CIEP (Centre international d’études pédagogiques).

Înscrierile la cursurile de pregătire se fac până vineri, 13 iunie 2014, la

  • Colegiul Național „A.T. Laurian”

Tel: 0231 512 885
at_laurian@yahoo.com

  • Institutul Francez Iași

Web: www.institutfrancais.ro
Tel.: 0232 267 637 sau 0769 056 203
E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro.

Mai jos, un test A1.