pozaarticol
În perioada 24 februarie – 2 martie 2014, ai şansa să descoperi un nou mediu şcolar, participând la orele de curs ale unui alt liceu!
În cadrul proiectului „Let’s learn the way the do!”, al Consiliului Judeţean al Elevilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, se va realiza un schimb de elevi între 4 unităţi şcolare din judeţul Botoşani – Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Colegiul Național „A. T. Laurian”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Grigore Antipa” – pentru elevii de clasele a IX-a şi a X-a.

F.A.Q.

1. Cine poate participa la schimbul de experienţă?
R: Orice elev de clasele a IX-a şi a X-a sociabil, descurcăreţ, dornic să cunoască noi metode de predare şi învăţare, noi colegi, un nou mediu şcolar etc. şi să fie de la una dintre următoarele specializări: mate-info, ştiinţe ale naturii, filologie, ştiinţe sociale.

2. Cum mă înscriu?
R: Mai întâi, trebuie să îţi creezi un cont pe platforma www.wedu.ro. Pe 3 februarie, va apărea o aplicaţie de depunere a candidaturilor pentru cei care vor să participe; candidatura conţine un formular cu date generale completat pe site şi un eseu motivaţional.

3. Dacă mă înscriu, îmi este garantată participarea?
R. Nu. După perioada de înscriere (3-5 februarie), va avea loc o selecţie a candidaturilor.

4. Se poate specifica liceul la care îmi doresc să merg?
R: Da, în formularul de pe site va exista o rubrică pentru opţiunile elevului, de care se va încerca să se ţină cont cât mai mult posibil.

5. Se vor pune note şi absenţe?
R: Teoretic, nu se pun note, dar aşteaptă-te să fii întrebat de noii profesori şi colegi despre ce se studiază la tine la liceu. Se pun absenţe, în cazul în care lipseşti de la liceul la care mergi.

6. Ce program au celelalte licee?
R: La Laurian şi Eminescu, clasele de a IX-a şi de a X-a învaţă dimineaţă, iar la Antipa, după-amiază.

Vă rugăm să vă anunţaţi intenţia de a participa până duminică, 2 februarie, la preşedinte C.Ş.E, Catrinel Ioana Damian, sau la Dir. Dep. Mobilitate, formare, informare şi consiliere, Iulia Cosmeci (accesează linkurile pentru contact). Alte detalii pe wedu.ro.

image_viewer.php