Așa cum am anunțat încă din luna decembrie, Asociația „Educatori creativi – copii inventivi”, condusă de doamna învățătoare Florentina Dănilă, a conceput și pus în act un nou proiect, intitulat „Mesaj pentru un viitor verde”. Proiectul a luat sfârșit odată cu venirea primăverii Mărțișorului, când au avut loc două activități extrem de importante.

Cea dintâi a fost premiera scenetei „Amintirile piticilor uitați de vreme”, pe un text scris chiar de doamna învățătoare. Protagoniștii – nimeni alții decât piticii uitați de vreme, interpretați de elevii clasei a II-a B, step by step (coordonați de doamnele învățătoare Florentina Dănilă și Marilena Chelariu)- ne avertizează că „dacă nu vom fi mai atenţi cu mediul înconjurător şi îl vom polua fără milă , dacă îl vom «încărca» cu răutate, invidie, nepăsare, orgoliu, minciună… s-ar putea ca viaţa pe acest pământ să ajungă un coşmar” (prof. Florentina Dănilă).  Regia spectacolului, scenografia și decorurile sunt opera doamnei Ella Nistor, actriță a Teatrului „Mihai Eminescu”.

 

Cea de-a doua activitate este o expoziție de lucrări pe teme ecologice, în care foaia de desen, pensula și acuarela, împreună cu imaginația și creativitatea copiilor, au făcut corp comun în numele salvării planetei și al stopării poluării.

 

Copiii – care știu să se bucure în egală măsură și de viitorul verde, și de prezentul alb – au primit cu drag acest nobil mesaj, așa cum se poate constata din imaginile de mai sus.

Precizăm că proiectul a fost finanțat de Asociația B-Right Media, că președinta Asociației, doamna Rodica Bălășcău, l-a susținut din plin, și că aceste acțiuni sunt un omagiu adus regretatei doamne învățătoare Angelica Gherman, plecată dintre noi prea devreme.