Nu sunt singur” – a fost titlul ultimei activități dintre cele cinci organizate de școala noastră cu prilejul Festivalului Național al Șanselor Tale. Coordonatoare a fost doamna profesoară Camelia Mărginean, iar participanți au fost colegii din catedra de religie (doamna Delia Axinte și dl. Radu Gonciar), împreună cu elevii claselor a IX-a B, a IX-a H și a XI-a C.

A fost discutată prezentarea intitulată A învăța să trăiești împreună cu ceilalți, întocmită de doamna Camelia Mărginean. S-a evidențiat rolul Creștinismului în originarea și dezvoltarea culturii europene și s-a motivat de ce contactul dintre duhul dragostei creștine și această cultură (modelată de – paulvaléryan vorbind – trăsăturile mediteraneității, i.e. de vocația negoțului spiritual și cea a zămislirii de civilizație) poate conduce la un modus vivendi demn de motto-ul Uniunii Europene: In varietate concordia (armonie în diversitate). Auditoriul a lansat întrebări și puncte de vedere diferite cu privire la calitatea a ceea ce noi, românii, am importat de la și am importat către celelalte popoare ale Europei.

Nu în ultimul rând, s-au realizat și niște poze, dar calitatea lor lasă de dorit, fapt pentru care ne cerem scuzeSmilepage