0067

A fost Bike Day la Botoşani!

Radio România, 10-04-2014

Peste 100 de elevi, profesori și colaboratori ai Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” din Botoșani au declarat ziua de joi, 10 aprilie, drept Bike Day. Bicicliștii au făcut un tur al orașului, pentru a promova un stil de viață sănătos.

Timp de 2 ore, bicicliștii au încercat să atragă atenția botoșănenilor prin flash-mob-uri, au împărțit flori și baloane colorate cu mesaje pozitive. Lor li s-au alaturat și susținători ai mișcării pentru sănătate, din rândul adulților.

Inițiativa acestui eveniment aparține directorului școlii, prof. Mirela Ofelia Sănduleanu, și face parte din calendarul proiectului multilateral Comenius A Matter of Choices desfășurat de Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani în parteneriat cu alte 8 școli din Austria, Belgia, Danemarca, Letonia, Polonia, Portugalia, Marea Britanie și Turcia și finanțat de Comisia Europeană.

Obiectivele acestei activități sunt: promovarea unui stil de viață sănătos; promovarea toleranței și a atitudinii nediscriminatorii, combaterea dependențelor de orice tip.

Bike Day a mai tras un semnal de alarmă: bicicliștii au nevoie de mai mult respect în trafic, de infrastructură și de locuri de parcare. Iar noi avem nevoie de mai multă mișcare, pentru a fi mai sănătoși!

Mişcarea de Sănătate îi mulţumeşte lui Vlad Cozloschi pentru pozele puse la dispoziţie.

***

 

Elevi pe biciclete, pe străzile din Botoșani

 

stiri.botosani.ro, 10-04-2014

Peste 70 de elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani au desfășurat, joi, o acțiune de promovare în rândul cetățenilor a stilului de viață sănătos, în special a mersului pe bicicletă.

Elevii au plecat de la liceu și au ajuns în fața Primăriei, unde au fost întâmpinați de viceprimarii Cosmin Andrei și Cătălina Lupașcu. Dupa ce au dansat, bicicliștii au fost preluați de coloana Poliției Rutiere și au ajuns din nou la liceul unde învață.

„Activitatea de astăzi face parte dintr-un calendar al unui proiect internațional, numit Comenius, pe care îl desfășurăm în școală si care se numește A Matter of Choices, un proiect din cadrul programului de învățare pe toată durata vieții, pe care Liceul „Nicolae Iorga” îl desfășoară cu alte opt școli din alte opt țări. Proiectul și această activitate își propun să incurajeze stilul de viață sănătos, în principal mersul pe bicicletă. Ne propunem de asemenea să diseminăm în comunitatea locală proiectul nostru și ne propunem să oferim un exemplu pozitiv și să împărțim mesaje pozitive trecătorilor și semenilor noștri”, a declarat Mirela Sănduleanu, directorul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani.

Tinerii prezenți la această activitate au purtat tricouri albe pe care erau scrise cuvinte pozitive, cum ar fi: Fericire, Respect, Toleranta, Bucurie, Pace.

 

***

 

Turul orașului pe biciclete

monitorulbt, 09-04-2014

 Aproximativ o sută de elevi, profesori şi colaboratori ai Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” vor participa pe 10 aprilie, între orele 9.30-11.00, la Bike Day – turul orașului pe biciclete. Ei vor parcurge următorul traseu: Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani – Strada Ion Pillat – Strada N. Iorga – Colegiul Naţional „A.T. Laurian” – Bulevardul Mihai Eminescu – Muzeul Judeţean – Pietonalul Unirii (pe lângă biciclete) – Primăria Botoșani – strada Cuza Vodă – Calea Națională (Piața Mare) – Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani.

Potrivit celor precizate de profesor Mirela Sănduleanu, directorul Liceului Iorga, această activitate face parte din calendarul proiectului multilateral Comenius A Matter of Choices desfășurat de Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” în parteneriat cu alte opt școli din Austria, Belgia, Danemarca, Letonia, Polonia, Portugalia, Marea Britanie și Turcia și finanțat de Comisia Europeană.

Turul oraşului pe biciclete este organizat cu aprobarea Primăriei Municipiului Botoșani, a Serviciului Municipal al Poliției Rutiere Botoșani și a Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Botoșani, în colaborare cu asociația „Ciclism Botoșani”, coordonată de Valeriu Catargiu. Elevii Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” vor împărți flori și baloane colorate cu mesaje pozitive. Ei vor prezenta și un dans de tip flashmob, promovând o atitudine nediscriminatorie, implicarea pozitivă, încurajând oamenii la respect, toleranță, comunicare și bunătate.

Inițiativa acestui eveniment aparține directorului Mirela Sănduleanu şi echipei de implementare a proiectului multilateral Comenius A Matter of Choices.

© Ionuţ Tăbultoc