g2

140În cadrul Săptămânii Educaţiei Globale 2014 cu tema „Siguranţa alimentaţiei”, în Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani, a demarat proiectul educaţional STAR PROJECT cu titlul „De la mine pentru tine!”. Acesta este parte integrantă a proiectului multilateral Comenius „A MATTER OF CHOICES”, desfăşurat în perioada 2013-2015, în parteneriat cu şcoli din Belgia, Austria, Danemarca, Polonia, Letonia, Portugalia, Scoţia şi Turcia. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe Tot Parcursul Vieții.

STAR PROJECT cuprinde acţiuni de voluntariat în care elevii şi cadrele didactice desfăşoară activităţi de colectare şi distribuire de produse alimentare, îmbrăcăminte şi rechizite şcolare celor care au nevoie.

Astfel, în săptămâna 17-21 noiembrie 2014, elevii şi diriginţii au colectat produse alimentare (fructe, legume, zahăr, ulei, paste făinoase, conserve, dulciuri, mălai, făină, orez, condimente etc.) în valoare de peste 1000 de lei, pe care le-au donat Cantinei Sociale de la Biserica „Sf. Ilie” Botoşani.

Acţiuni de acest gen se vor repeta la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani, în cadrul STAR PROJECT, în preajma Sfântului Nicolae, Sărbătorilor de Iarnă, Sărbătorilor Pascale, Zilei de 1 Iunie, prilejuri în care se vor bucura de aceste gesturi caritabile copii bolnavi, nevoiaşi şi familii sărace.